Osłonki jadalne Fcase to całkowita nowość na rynku. Prace nad technologią ich produkcji pozwoliły na opracowanie osłonek, które są odpowiedzią na potrzeby producentów. Stabilny kaliber połączony z wytrzymałością i elastycznością pozwala na produkcję na wszystkich typach nadziewarek. Osłonki Fcase pozwalają na wyeliminowanie zbędnych czynności z procesu produkcyjnego oraz gwarantują powtarzalną wagę i wygląd każdemu wyrobowi mięsnemu.

Typy osłonek:


JK – osłonka przeznaczona do produktów parzonych, wędzonych podsusza- nych typu kabanos

JP – osłonka przeznaczona do produktów parzonych, wędzonych bez podsu- szania, typu parówka, frankfurter

JF – osłonka przeznaczona do produkcji surowych wyrobów, następnie gotowy produkt poddawany jest grillowaniu

Dostępne kalibry:
Ø17, Ø18, Ø19, Ø20, Ø21, Ø22, Ø23, Ø24, Ø25, Ø26, Ø27, Ø28 mm

Kolory osłonek:


CNA naturalny
CS0 karmelowy
C02 cebulowy
C03 mahoń
CS1 jasny karmel
C01 morelowy
C08 łososiowy
C15 czarny
C16 bursztynowy
C18 jasny łososiowy

Nasza firma na bieżąco opracowuje nowe kolory osłonek. Informacje o kolorach osłonek dostępne są w naszej firmie i u naszych Partnerów.

Rodzaje końców:


M00
otwarty koniec

MZ4
zamknięty koniec supełek

MZ5
zamknięty koniec skręcenie

Konfekcjonowanie:



Osłonki jadalne Fcase sprzedawane są w formie zmarszczonych batonów gotowych do użycia bezpośrednio po wyjęciu z opakowania. Osłonki pakowane są w kartoniki, które zabezpieczone są folią, a następnie pakowane w zbiorczy karton.

Katalog: Jadalne osłonki kolagenowe

Pobierz w pdf

pobierz